Владислав Фенікс
Головний Адміністратор
- Повідомлення
- 93
- Реакції
- 0
- Бали
- 6
Правила ведення переговорів
Переговори - один з ненасильницьких способів боротьби зі злочинністю, заснований на законі, моральності, психології і діалог зі злочинцями (злочинними організаціями, товариствами, групами), що є в ряді кримінальних ситуацій, з метою схиляння їх до відмови від подальшої злочинної діяльності, а також активного сприяння розкриття та розслідування злочинів, розшуку та затримання осіб, які їх вчинили, усунення заподіяної шкоди, отримання оперативної та криміналістичної значущої інформації. Таким чином, суть переговорів – правомірний психологічний вплив.
Перший етап — перші години переговорів, протягом яких переговорник заради безпеки заручників має спробувати заспокоїти злочинців та розпочати обговорення їхніх реалістичних вимог.
Переговори - один з ненасильницьких способів боротьби зі злочинністю, заснований на законі, моральності, психології і діалог зі злочинцями (злочинними організаціями, товариствами, групами), що є в ряді кримінальних ситуацій, з метою схиляння їх до відмови від подальшої злочинної діяльності, а також активного сприяння розкриття та розслідування злочинів, розшуку та затримання осіб, які їх вчинили, усунення заподіяної шкоди, отримання оперативної та криміналістичної значущої інформації. Таким чином, суть переговорів – правомірний психологічний вплив.
Перший етап — перші години переговорів, протягом яких переговорник заради безпеки заручників має спробувати заспокоїти злочинців та розпочати обговорення їхніх реалістичних вимог.
Другий етап — боротьба за набуття більш вигідної позиції. Переговорник повинен спробувати знизити рівень вимог злочинців, можливо, домогтися звільнення частини заручників, налагодити особистий контакт і знайти шляхи вирішення кризової ситуації.
Третій етап – фінальна фаза переговорів. На той час злочинці вже виявляють нетерпіння і вимагають від влади конкретних дій (наприклад, можливості дістатися аеропорту, де для них має бути підготовлений літак). Цілком ймовірно, що напруга надростатиме, і вкрай важливо, щоб на цій стадії переговорник міг контролювати ситуацію.
Основні правила ведення переговорів:
Основні правила ведення переговорів:
1. Насамперед домовтеся, що Вам не завдадуть шкоди;
2. Не говоріть зі злочинцями, якщо вони тримають вас на мушці, наполягайте, щоб вони опустили зброю;
3. Ніколи не ведіть розмови віч-на-віч більше, ніж з одним злочинцем;
4. Ніколи не повертайтеся спиною;
5. Стежте за простором, від вашого наближення залежить рівень тиску.
6. Ніколи не грубіть викрадачам/терористам.
7. Заборонено будувати із себе героя (( Power Gaming | PG )).
Запитання, на які переговорник повинен дізнатися відповіді:
2. Не говоріть зі злочинцями, якщо вони тримають вас на мушці, наполягайте, щоб вони опустили зброю;
3. Ніколи не ведіть розмови віч-на-віч більше, ніж з одним злочинцем;
4. Ніколи не повертайтеся спиною;
5. Стежте за простором, від вашого наближення залежить рівень тиску.
6. Ніколи не грубіть викрадачам/терористам.
7. Заборонено будувати із себе героя (( Power Gaming | PG )).
Запитання, на які переговорник повинен дізнатися відповіді:
1. Скільки вас?
2. Чи є у вас заручники? Якщо так, то скільки їх?
3. Чи можу я перевірити заручників та їх стан?
4. На скільки я можу бути впевнений у цілості та збереженні заручників?
5. Які ваші вимоги?
6. Скільки маю часу на виконання ваших вимог?
7. Чи є бомба? Якщо так скільки хвилин на таймері.
*Можливі додаткові питання від переговорника.
Види переговорів:
2. Чи є у вас заручники? Якщо так, то скільки їх?
3. Чи можу я перевірити заручників та їх стан?
4. На скільки я можу бути впевнений у цілості та збереженні заручників?
5. Які ваші вимоги?
6. Скільки маю часу на виконання ваших вимог?
7. Чи є бомба? Якщо так скільки хвилин на таймері.
*Можливі додаткові питання від переговорника.
Види переговорів:
1. Переговори для звільнення заручників - використовуються для того, щоб мінімізувати кількість жертв при теракті. Переговорник намагається домовитися із злочинцями на певні умови, за яких заручників буде звільнено. Виконувати умови чи ні – вирішують держ. організації спільними зусиллями
2. Переговори прикриття - використовуються у тому, щоб затримати силові дії озброєних злочинців. Під час таких переговорів проводять пошукові, розвідувальні, оперативні заходи.
2. Переговори прикриття - використовуються у тому, щоб затримати силові дії озброєних злочинців. Під час таких переговорів проводять пошукові, розвідувальні, оперативні заходи.